Необходими продукти:
домати - 2 бр. големи, розови (селски домат)
сирене - 250 г бяло саламурено
тученица - стръкчета за украса
сол - по желание
ЗА ПЕСТО ОТ ТУЧЕНИЦА
тученица - 80 г (Само листата и крехките връхчета)
босилек - 1 стрък, листата
магданоз - 1 стрък, листата
сирене - 40 г zряло, овче (родопско)
орехи - 50 г
слънчогледово семе - 25 г
чесън - 2 скилидки
зехтин - 50 мл
олио - 50 мл
сол - ако е необходимо
ябълков оцет - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Започнете с приготвянето на вкусното и полезно песто от тученица: Сложете в каната на блендер добре измитите листа и крехки връхчета от тученица, босилека, магданоза, орехите, слънчогледово семе, обелените скилидки чесън, сиренето, зехтина, олиото и ябълковия оцет.
2. Смелете всичко на средни обороти и по желание разредете с още зехтин и доовкусете с щипка сол.
3. Обелете сочните селски розови домати и ги нарежете на шайби.
4. Нарежете на малки плочки и сиренето.
5. В две чинии редувайте кръгче домат и парче сирене за Капрезето.
6. Залейте с пестото от тученица и украсете със стръкчета от растението.
Приятен апетит!