Побългарена рецепта за салата Капрезе с пресни домати и тези чудни съставки

Необходими продукти:

домати - 2 бр. големи, розови (селски домат)

сирене - 250 г бяло саламурено

тученица - стръкчета за украса

сол - по желание

ЗА ПЕСТО ОТ ТУЧЕНИЦА

тученица - 80 г (Само листата и крехките връхчета)

босилек - 1 стрък, листата

магданоз - 1 стрък, листата

сирене - 40 г zряло, овче (родопско)

орехи - 50 г

слънчогледово семе - 25 г

чесън - 2 скилидки

зехтин - 50 мл

олио - 50 мл

сол - ако е необходимо

ябълков оцет - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на вкусното и полезно песто от тученица: Сложете в каната на блендер добре измитите листа и крехки връхчета от тученица, босилека, магданоза, орехите, слънчогледово семе, обелените скилидки чесън, сиренето, зехтина, олиото и ябълковия оцет.

2. Смелете всичко на средни обороти и по желание разредете с още зехтин и доовкусете с щипка сол. 

3. Обелете сочните селски розови домати и ги нарежете на шайби.

4. Нарежете на малки плочки и сиренето.

5. В две чинии редувайте кръгче домат и парче сирене за Капрезето.

6. Залейте с пестото от тученица и украсете със стръкчета от растението.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

домати - 2 бр. големи, розови (селски домат)

сирене - 250 г бяло саламурено

тученица - стръкчета за украса

сол - по желание

ЗА ПЕСТО ОТ ТУЧЕНИЦА

тученица - 80 г (Само листата и крехките връхчета)

босилек - 1 стрък, листата

магданоз - 1 стрък, листата

сирене - 40 г zряло, овче (родопско)

орехи - 50 г

слънчогледово семе - 25 г

чесън - 2 скилидки

зехтин - 50 мл

олио - 50 мл

сол - ако е необходимо

ябълков оцет - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на вкусното и полезно песто от тученица: Сложете в каната на блендер добре измитите листа и крехки връхчета от тученица, босилека, магданоза, орехите, слънчогледово семе, обелените скилидки чесън, сиренето, зехтина, олиото и ябълковия оцет.

2. Смелете всичко на средни обороти и по желание разредете с още зехтин и доовкусете с щипка сол. 

3. Обелете сочните селски розови домати и ги нарежете на шайби.

4. Нарежете на малки плочки и сиренето.

5. В две чинии редувайте кръгче домат и парче сирене за Капрезето.

6. Залейте с пестото от тученица и украсете със стръкчета от растението.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители