Необходими продукти:
зелен лук - 1 връзка
пресен чесън - 1 стрък
олио - 5 с.л.
гъби - 200 г
пресни картофи - 800 г
червен пипер - 1/2 с.л.
домати - 1/2 ч.ч. пасирани
джоджен - 3 стръка пресен
копър - 3 стръка пресен
спанак - 1 шепа
сол
брашно - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленият лук и чесънът на дребно и ги служете да се задушат в загрято олио.
Разбъркайте на няколко пъти и добавете почистените и нарязани на филийки гъби.
Гответе пет минути, след което прибавете нарязаните пресни картофи.
Разбъркайте и малко след това сложете в тенджерата червения пипер, доматите и нарязаните пресни подправки.
Налейте вода, колкото да покрие зеленчуците, и овкусете картофената яхния със сол.
Постната пролетна яхния се оставя да къкри на тих огън, докато се сварят картофите.
Малко преди готовност се слага почистеният спанак.
Яхнията с гъби се оставя да се готви за още пет минути.