Необходими продукти:
коприва - 300 г
краве масло - 50 г и толкова олио
яйца - 2 бр. големи
моркови - 1 бр.
пресен лук - 3 стръка
доматен сос - около 100 г
ориз - 50 или 100 г или фиде
червен пипер
черен пипер
сол
лимони - 1 бр
Начин на приготвяне:
Копривата се измива и след това се нарязва на по-дребно в зависимост от големината на листата, след което се попарва за около 5 минути.
После се почиства и нарязва на дребно пресният, лук и морков, слагаме на котлона тенджера и в нея се слага маслото и олиото, като се позагреят, се слага лукът и морковът, да се задушат за 5 мин.
Прибавя се и доматеният сок с лъжичка червен пипер и се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква, слага се и запарената вече коприва и се долива вода, литър идва, по ваша преценка.
Готви се копривената супа до готовност на зеленчуците и сваряване на ориза или фидето.
Преди да се махне от огъня, се счупват яйцата в купа, разбъркват се и се изсипват във врящата супа, като се разбиват с телена бъркалка.
Овкусява се с лимон по желание.