Необходими продукти:
спанак - 200 г пресен
киселец - 1 връзка
моркови - 2 бр.
пресен лук - 1 връзка
пресен чесън - 1 стрък
ориз - 50 г
олио - 5 с.л.
сол
черен пипер
джоджен - пресен
ЗАСТРОЙКА
кисело мляко - 3 с.л. пълни
жълтъци - 1 бр.
Начин на приготвяне:
За тази вкусна пролетна супа първо настържете 2 средни моркова на едро ренде и ги сложете в тенджера с около литър вода вряща вода.
Прибавете ориза, сол и черен пипер и гответе 15 минути.
Ориза може да замените с булгур.
През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън, както и спанака и киселеца.
За да запазят максимално вкусовите си качества и полезни вещества, прибавете зелениите към супата почти накрая.
Добавете също и олиото и оставете супата да къкри още 10 минути.
Накрая добавете към супата ситно нарязан джоджен и пригответе застройката.
Смесете в купа киселото мляко и 1 жълтък.
Започнете да добавяте по малко от горещия бульон на супата към млякото, бъркайки.
След това прибавете застройката на тънка струя към спаначената супа и гответе още минута-две.