Пуешки бутчета с гъби и ориз

Необходими продукти:

пуешки бутчета - 1 бр. около 500 г

гъби - 300 г

ориз - 1 ч. ч.

олио - 5 с.л.

лук - 1 глава

сол

черен пипер

мащерка

къри

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сварете пуешкото бутче в посолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер и дръжките от магданоза до готовност.

Междувременно премахвайте образувалата се пяна.

След това прецедете бульона и го запазете, а месото накъсайте на хапки.

Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно заедно с малко вода.

Щом лука омекне, прибавете гъбите, предварително почистени и нарязани.

Задушете и тях за няколко минути.

Измийте добре ориза и го добавете при лука и гъбите.

Запържете го, докато стане прозрачен и прибавете 1 чаша горещ бульон, както и подправките и сол на вкус.

Накрая добавете месото, накъсано на хапки и разбъркайте.

Прехвърлете ястието в тава, добавете още 2 чаши бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 230 градуса за 30-40 минути, или до готовност.

Сервирайте ориза на фурна топъл, поръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Необходими продукти:

пуешки бутчета - 1 бр. около 500 г

гъби - 300 г

ориз - 1 ч. ч.

олио - 5 с.л.

лук - 1 глава

сол

черен пипер

мащерка

къри

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сварете пуешкото бутче в посолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер и дръжките от магданоза до готовност.

Междувременно премахвайте образувалата се пяна.

След това прецедете бульона и го запазете, а месото накъсайте на хапки.

Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно заедно с малко вода.

Щом лука омекне, прибавете гъбите, предварително почистени и нарязани.

Задушете и тях за няколко минути.

Измийте добре ориза и го добавете при лука и гъбите.

Запържете го, докато стане прозрачен и прибавете 1 чаша горещ бульон, както и подправките и сол на вкус.

Накрая добавете месото, накъсано на хапки и разбъркайте.

Прехвърлете ястието в тава, добавете още 2 чаши бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 230 градуса за 30-40 минути, или до готовност.

Сервирайте ориза на фурна топъл, поръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Гласували общо: 1 потребители