Необходими продукти:
пуешки бутчета - 1 бр. около 500 г
гъби - 300 г
ориз - 1 ч. ч.
олио - 5 с.л.
лук - 1 глава
сол
черен пипер
мащерка
къри
магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете пуешкото бутче в посолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер и дръжките от магданоза до готовност.
Междувременно премахвайте образувалата се пяна.
След това прецедете бульона и го запазете, а месото накъсайте на хапки.
Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно заедно с малко вода.
Щом лука омекне, прибавете гъбите, предварително почистени и нарязани.
Задушете и тях за няколко минути.
Измийте добре ориза и го добавете при лука и гъбите.
Запържете го, докато стане прозрачен и прибавете 1 чаша горещ бульон, както и подправките и сол на вкус.
Накрая добавете месото, накъсано на хапки и разбъркайте.
Прехвърлете ястието в тава, добавете още 2 чаши бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 230 градуса за 30-40 минути, или до готовност.
Сервирайте ориза на фурна топъл, поръсен със ситно нарязан пресен магданоз.