Пухкав портокалов кекс от тефтерчето на баба

Необходими продукти:

яйца - 6 бр.

захар - 1 ч.ч. (вместимост 200 г)

олио - 6 с.л.

фанта портокал - 6 с.л.

есенция - портокал

нишесте - 1/2 ч.ч. (80 г)

брашно - 1/2 ч.ч.

какао - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата в две купи - в едната сложете белтъци и захарта, които разбийте до устойчиви връхчета, а жълтъците, олиото и Фанта портокала разбъркайте с шпатула.

2. Към жълтъците прибавете брашното и нишестето, разбъркайте до хомогенна смес, след което прибавете постепенно белтъчната смес, като разбъркайте внимателно с шпатула, за да не спадне сместа.

3. В намаслена кексова форма изсипете сместа, като се оставя около една чаена чаша, към която добавяте пресятото какао, разбъркайте и изсипете към останалата смес.

4. Печете в загрята фурна на 170°C до суха клечка.

5. Поръсете с пудра захар.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

яйца - 6 бр.

захар - 1 ч.ч. (вместимост 200 г)

олио - 6 с.л.

фанта портокал - 6 с.л.

есенция - портокал

нишесте - 1/2 ч.ч. (80 г)

брашно - 1/2 ч.ч.

какао - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата в две купи - в едната сложете белтъци и захарта, които разбийте до устойчиви връхчета, а жълтъците, олиото и Фанта портокала разбъркайте с шпатула.

2. Към жълтъците прибавете брашното и нишестето, разбъркайте до хомогенна смес, след което прибавете постепенно белтъчната смес, като разбъркайте внимателно с шпатула, за да не спадне сместа.

3. В намаслена кексова форма изсипете сместа, като се оставя около една чаена чаша, към която добавяте пресятото какао, разбъркайте и изсипете към останалата смес.

4. Печете в загрята фурна на 170°C до суха клечка.

5. Поръсете с пудра захар.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители