Необходими продукти:
яйца - 6 бр.
захар - 1 ч.ч. (вместимост 200 г)
олио - 6 с.л.
фанта портокал - 6 с.л.
есенция - портокал
нишесте - 1/2 ч.ч. (80 г)
брашно - 1/2 ч.ч.
какао - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
1. Разделете яйцата в две купи - в едната сложете белтъци и захарта, които разбийте до устойчиви връхчета, а жълтъците, олиото и Фанта портокала разбъркайте с шпатула.
2. Към жълтъците прибавете брашното и нишестето, разбъркайте до хомогенна смес, след което прибавете постепенно белтъчната смес, като разбъркайте внимателно с шпатула, за да не спадне сместа.
3. В намаслена кексова форма изсипете сместа, като се оставя около една чаена чаша, към която добавяте пресятото какао, разбъркайте и изсипете към останалата смес.
4. Печете в загрята фурна на 170°C до суха клечка.
5. Поръсете с пудра захар.
Приятен апетит!