Необходими продукти:
патладжани - 2 бр.
домати - 2 бр.
чушки - 1 бр. червена
галета - трохи сух хляб
лук
чесън
пармезан - 2 с.л.
олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на две половини по дължина, посолете и поръсете с олио
2. Запечете на 190 °C за 25 минути.
3. Не се солят и отцеждат предварително.
4. След като ги извадите от фурната, леко с лъжичка ги разтворете по средата и напълнете с предварително подготвена смес от нарязани на ситно или пък минали през кухненски чопър два домата, една червена чушка, чесън на вкус, лук, малко и нарязан на ситно.
5. За уплътняване на сместа сложете шепа трохи от стар хляб.
6. Накрая сложете две супени лъжици настърган пармезан или друго сирене, както и нарязан магданоз.
7. Отгоре поръсете с олио
8. Отново всичко това отива във фурната за още 15/20 минути и готово!
Приятен апетит!