Необходими продукти:
патладжани - 3 неголеми
свинска кайма - 400 г
доматено пюре - 3 с.л. без захар
чесън - 2 скилидки
пресен лук - 3 стръка
сол
черен пипер - на вкус
кашкавал - 150 г настърган
Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните на половинки.
Сложете ги в солена вода за час да си пуснат горчивия сок.
След това ги измийте и подсушете.
Направете напречни разрези, както се вижда на една от снимката.
Намажете патладжаните със зехтин или друга мазнина.
Сложете го да се пекат на 200 °C, докато омекнат.
През това време си запържете каймата.
Добавете доматеното пюре и подправките без лука.
Когато свалите каймата от котлона, нарежете малко пресен лук и го прибавете.
Извадете вече омекналия патладжан.
Внимателно издълбайте вътрешността и я прибавете към каймата и объркайте. След това напълнете патладжаните със сместа.
Върнете да се доопечете.
Накрая добавете настъргания кашкавал.
Тук запичам за кратко само на горен реотан пълнения патладжан с кайма и кашкавал.