Необходими продукти:
картофи - 8 бр. големи
шунка - 300 г
сирене - 100 г
кашкавал - 100 г
яйца - 1 бр.
масло - 20 г
олио - 2 - 3 с.л.
чубрица
черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре без да се белят, надупчете ги с вилица и ги намажете с олиото.
2. Всеки картоф завийте с фолио, след което печете във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.
3. Когато са готови, от горната страна издълбайте внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка.
4. Във всеки издълбан картоф сложете парченце масло.
5. Шунката нарежете на ситно, смесете с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце.
6. Сложете подправките и разбъркайте добре.
7. С тази смес напълнете издълбаните картофи.
8. Напълнените картофи подредете в тавичка, може и директно върху разгънатото фолио и запечете за 20 минути на 180 градуса.
9. Изпечените пълнени картофи сервирайте топли.
10. Може да залеете с кисело мляко или друг сос по желание.
Приятен апетит!