- Картофите се обелват и измиват.
- Слагат се в тенджера.
- Заливат се с вода и се варят до готовност.
- Водата се отцежда и картофите се оставят да изстинат.
- Почистват се рибките сафрид.
- Разцепват се от долната дупчица към главата.
- Главата се отрязва и се отстраняват вътрешностите.
- Когато всички сафридчета са почистени, се измиват добре.
- В дълбока чиния се смесват двата вида брашно.
- Добавя се сол и чесън на прах.
- Всички сухи съставки се разбъркват.
- Рибките се овалват добре и отвътре откъм коремчето.
- Нареждат се върху дъска.
- Когато всичкия сафрид е овалян в панировката, се оставят за кратко, докато се приготви картофената слага.
- Картофите се нарязват на кубчета.
- Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета.
- Добавя се към картофите.
- Отцежда се сока на половината лимон.
- Добавя се сол на вкус и олио.
- Разбърква се добре.
- Салата се оставя да поеме овкусяването.
- В тиган се слага олио да загрее.
- Изпържва се сафридът от двете страни.
Необходими продукти:
ЗА САЛАТАТА
картофи - 1 кг
лук - 1 глава
лимони - 1 бр.
сол
олио
ЗА САФРИДА
сафрид - 1 кг
царевично брашно - 3 с.л.
пшеничено брашно - 3 с.л.
чесън на прах - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
- Картофите се обелват и измиват.
- Слагат се в тенджера.
- Заливат се с вода и се варят до готовност.
- Водата се отцежда и картофите се оставят да изстинат.
- Почистват се рибките сафрид.
- Разцепват се от долната дупчица към главата.
- Главата се отрязва и се отстраняват вътрешностите.
- Когато всички сафридчета са почистени, се измиват добре.
- В дълбока чиния се смесват двата вида брашно.
- Добавя се сол и чесън на прах.
- Всички сухи съставки се разбъркват.
- Рибките се овалват добре и отвътре откъм коремчето.
- Нареждат се върху дъска.
- Когато всичкия сафрид е овалян в панировката, се оставят за кратко, докато се приготви картофената слага.
- Картофите се нарязват на кубчета.
- Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета.
- Добавя се към картофите.
- Отцежда се сока на половината лимон.
- Добавя се сол на вкус и олио.
- Разбърква се добре.
- Салата се оставя да поеме овкусяването.
- В тиган се слага олио да загрее.
- Изпържва се сафридът от двете страни.