Разкриха тайната на най-вкусния пълнен шаран със зеленчуци

Необходими продукти:

шаран - 1 бр

печурки - 1 кг пресни или буркан

манатарки - 500 г

лук - 2 глави

домати - 2 бр.

ориз - 100 г

олио - 100 мл

лимони - 1 бр.

яйца - 2 бр.

черен пипер - на вкус

сол - щипка

чесън - 5 скилидки

дафинов лист

 

Начин на приготвяне:

1.Почистваме шарана.

2.Правим смес от сварените гъби, лук 1 глава, които пасираме.

3.Добавяме яйцата, сол на вкус, ориз, смлян пипер.

4.С тази смес пълним рибата.

5.Слагаме в тавичка и редим върху шарана резенчета домати, резенчета лимон, скилидките чесън, сол на вкус, черен пипер на зърна и една нарязана глава лук.

6.Заливаме с олио сочния пълнен шаран.

7.Завиваме рибата с фолио и печем в загрята до 180 °C фурна 30-35 минути.

8.След това махаме фолиото и печем още 5 минути, докато покафенее шаранът, пълнен със зеленчуци.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

шаран - 1 бр

печурки - 1 кг пресни или буркан

манатарки - 500 г

лук - 2 глави

домати - 2 бр.

ориз - 100 г

олио - 100 мл

лимони - 1 бр.

яйца - 2 бр.

черен пипер - на вкус

сол - щипка

чесън - 5 скилидки

дафинов лист

 

Начин на приготвяне:

1.Почистваме шарана.

2.Правим смес от сварените гъби, лук 1 глава, които пасираме.

3.Добавяме яйцата, сол на вкус, ориз, смлян пипер.

4.С тази смес пълним рибата.

5.Слагаме в тавичка и редим върху шарана резенчета домати, резенчета лимон, скилидките чесън, сол на вкус, черен пипер на зърна и една нарязана глава лук.

6.Заливаме с олио сочния пълнен шаран.

7.Завиваме рибата с фолио и печем в загрята до 180 °C фурна 30-35 минути.

8.След това махаме фолиото и печем още 5 минути, докато покафенее шаранът, пълнен със зеленчуци.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители