Ребърца с барбекю сос

Необходими продукти:

ребра - 2.5 кг

барбекю сос - 1 шише ( 450 мл)

горчица - 3 супени лъжици

уорчестър сос - 10 мл

захар - 15 г

доматен сос - 500 мл

сол

бял пипер

чесън на прах

червен пипер

мащерка

ябълков оцет - 100 мл или сайдер

 

Начин на приготвяне:

Смесих в купичка сухите подправки, като количеството трябва да е достатъчно да се натрият ребрата и от двете страни.

Овкусените ребра наредих в основния съд на уреда, поръсих отгоре със сол и прибрах в хладилника за поне 2 часа.

*Ако имате възможност оваляйте месото в подправките и оставете за едно денонощие да престои.

В друг съд смесих всички останали продукти, като след като изсипах BBQ соса, напълних половината шише с вода, раздрусах, за да обера каквото има по стените, и изсипах в маринатата.

Добре разбърканата марината изсипах при ребрата.

Сложих купата с ребра в съда и включих на следната програма:

- телешки ребра: 8 часа на програма Slow cook- Low;

- или може на 5 часа програма Slow cook- High;

- ребра от диво прасе: 8 часа на програма Slow cook- High;

Когато програмата приключи, ако желаете, може да включите на програма Air fryer за 5 минути на 190 градуса.

Необходими продукти:

ребра - 2.5 кг

барбекю сос - 1 шише ( 450 мл)

горчица - 3 супени лъжици

уорчестър сос - 10 мл

захар - 15 г

доматен сос - 500 мл

сол

бял пипер

чесън на прах

червен пипер

мащерка

ябълков оцет - 100 мл или сайдер

 

Начин на приготвяне:

Смесих в купичка сухите подправки, като количеството трябва да е достатъчно да се натрият ребрата и от двете страни.

Овкусените ребра наредих в основния съд на уреда, поръсих отгоре със сол и прибрах в хладилника за поне 2 часа.

*Ако имате възможност оваляйте месото в подправките и оставете за едно денонощие да престои.

В друг съд смесих всички останали продукти, като след като изсипах BBQ соса, напълних половината шише с вода, раздрусах, за да обера каквото има по стените, и изсипах в маринатата.

Добре разбърканата марината изсипах при ребрата.

Сложих купата с ребра в съда и включих на следната програма:

- телешки ребра: 8 часа на програма Slow cook- Low;

- или може на 5 часа програма Slow cook- High;

- ребра от диво прасе: 8 часа на програма Slow cook- High;

Когато програмата приключи, ако желаете, може да включите на програма Air fryer за 5 минути на 190 градуса.

Гласували общо: 1 потребители