РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ: Дробчета с лук на тиган

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 500 г

олио - 5 с.л.

лук - 3 глави

черен пипер

магданоз

сол - за поръсване

брашно - за овалване

чорбаджийски чушки - 4 бр.

 

Начин на приготвяне:

Дробчетата се измиват, подсушават и овалват в брашно, като излишното се изтупва.

Нарязва се лук на едри полумесеци и в горещо олио се задушва, да омекне, поръсен с малко сол и черен пипер.

Добавят се дробчета, пържат се за кратко, докато сменят цвета си, да не станат сухи, и сваляме от котлона.

Поръсват се с нарязан магданоз и сол и дробчетата на тиган са готови за вечеря.

Гарнирайте с чорбаджийски чушки.

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 500 г

олио - 5 с.л.

лук - 3 глави

черен пипер

магданоз

сол - за поръсване

брашно - за овалване

чорбаджийски чушки - 4 бр.

 

Начин на приготвяне:

Дробчетата се измиват, подсушават и овалват в брашно, като излишното се изтупва.

Нарязва се лук на едри полумесеци и в горещо олио се задушва, да омекне, поръсен с малко сол и черен пипер.

Добавят се дробчета, пържат се за кратко, докато сменят цвета си, да не станат сухи, и сваляме от котлона.

Поръсват се с нарязан магданоз и сол и дробчетата на тиган са готови за вечеря.

Гарнирайте с чорбаджийски чушки.

Гласували общо: 1 потребители