Рецепта на деня: Филе от риба в галета

Необходими продукти:

толстолоб или друг вид риба - 400 г филе

царевично брашно - 6 с.л. фино

галета - 6 с.л.

яйца - 2 бр.

сол - 1/2 ч.л.

розмарин - щипка

олио 

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филето от рибата на еднакви правоъгълни парченца.

2. Поставете в отделна купа брашно и сол.

3. Разбъркайте добре.

4. Поставете всяко едно филе в царевичното брашно и го покрийте цялото.

5. В отделна чиния разбийте две яйца и ги разбъркайте добре до консистентност.

6. Потопете парченцата риба, които преди малко оваляхте в брашното, в яйцата, след което овалвайте в галетата, в която трябва да има щипка розмарин.

7. Загрейте в съд достатъчно олио и изпържете рибните филенца до получаването на златиста коричка.

8. Когато ги извадите, ги поставете върху хартия, за да попият мазнината.

9. Поднесете ги със сос по избор.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

толстолоб или друг вид риба - 400 г филе

царевично брашно - 6 с.л. фино

галета - 6 с.л.

яйца - 2 бр.

сол - 1/2 ч.л.

розмарин - щипка

олио 

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филето от рибата на еднакви правоъгълни парченца.

2. Поставете в отделна купа брашно и сол.

3. Разбъркайте добре.

4. Поставете всяко едно филе в царевичното брашно и го покрийте цялото.

5. В отделна чиния разбийте две яйца и ги разбъркайте добре до консистентност.

6. Потопете парченцата риба, които преди малко оваляхте в брашното, в яйцата, след което овалвайте в галетата, в която трябва да има щипка розмарин.

7. Загрейте в съд достатъчно олио и изпържете рибните филенца до получаването на златиста коричка.

8. Когато ги извадите, ги поставете върху хартия, за да попият мазнината.

9. Поднесете ги със сос по избор.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители