Необходими продукти:
толстолоб или друг вид риба - 400 г филе
царевично брашно - 6 с.л. фино
галета - 6 с.л.
яйца - 2 бр.
сол - 1/2 ч.л.
розмарин - щипка
олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филето от рибата на еднакви правоъгълни парченца.
2. Поставете в отделна купа брашно и сол.
3. Разбъркайте добре.
4. Поставете всяко едно филе в царевичното брашно и го покрийте цялото.
5. В отделна чиния разбийте две яйца и ги разбъркайте добре до консистентност.
6. Потопете парченцата риба, които преди малко оваляхте в брашното, в яйцата, след което овалвайте в галетата, в която трябва да има щипка розмарин.
7. Загрейте в съд достатъчно олио и изпържете рибните филенца до получаването на златиста коричка.
8. Когато ги извадите, ги поставете върху хартия, за да попият мазнината.
9. Поднесете ги със сос по избор.
Приятен апетит!