Мнозина смятат, че ако в едно кюфте няма кайма, то не може да носи името "кюфте". Е, днес искаме да разчупим тази стигма, като ви представим спаначени кюфтета, които стават доста по-хрупкави и ароматни от онези с кайма.
Обещаваме ви да се влюбите в тях.
Необходими продукти:
спанак - 1 кг
картофи - 5 сварени, настъргани
мазнина - 5 с.л. олио
яйца - 2 броя
брашно - 2 с.л., ако сместа е рядка
магданоз - 1 връзка скълцан
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
галета - за овалване, или брашно
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете спанака. След това го задушете в сгорещената мазнина.
Изчаквате да спихне и го махате от котлона. Към него добавяте настърганите картофи, разбитите яйца, накълцания магданоз и подправките.
При нужда се сгъстява с 2 с.л. брашно.
С намазнени ръце се оформят кюфтенца, овалват се в брашно или галета по избор и се пържат равномерно до приятен загар.