Необходими продукти:
брашно - 700 г. кисело мляко - 1 ч.ч.Как се приготвят?
1. Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа 2. В средата на купата направете кладенче. 3. Добавете в кладенчето яйцата, захарта и разтопената мас. 4. Добавете содата към киселото мляко. 5. Бъркайте, докато шупне. 6. Добавете към брашното млякото, солта, ванилиите и настърганата лимонова кора. 7. Започнете да омесвате тестото. 8. При необходимост добавете още брашно. Тестото трябва да бъде меко. 9. От тестото започнете да правите курабийки. При желание използвайте формички за тях. 10. Поръсете ги със захар по желание, подредете ги в тава за печене и ги сложете в предварително загрята фурна. 11. Пекат се в предварително загрята фурна, на умерена температура. 12. Започнат ли да розовеят, са готови.Няма баба, която да не е почерпила своите деца или внуци поне веднъж в живота си с домашно направени курабийки. Едни хора ги ядат със сладко отгоре, други със захар, а трети без нищо.
Но във всички случаи ухаят на детство, уют и сладост.
Днес ще ви представим традиционна рецепта за бабини курабийки. Приятен апетит!
Необходими продукти:
брашно - 700 г.
кисело мляко - 1 ч.ч.
захар - 200 г.
яйца - 2 бр.
сода бикарбонат - 1/2 с.л.
мас - 1 ч.ч.
ванилия - 2 п.
Как се приготвят?
1. Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа
2. В средата на купата направете кладенче.
3. Добавете в кладенчето яйцата, захарта и разтопената мас.
4. Добавете содата към киселото мляко.
5. Бъркайте, докато шупне.
6. Добавете към брашното млякото, солта, ванилиите и настърганата лимонова кора.
7. Започнете да омесвате тестото.
8. При необходимост добавете още брашно. Тестото трябва да бъде меко.
9. От тестото започнете да правите курабийки. При желание използвайте формички за тях.
10. Поръсете ги със захар по желание, подредете ги в тава за печене и ги сложете в предварително загрята фурна.
11. Пекат се в предварително загрята фурна, на умерена температура.
12. Започнат ли да розовеят, са готови.