Необходими продукти:
белтъци - 3 бр.
захар - 250 г
орехи - 250 г смлени
ванилия - 2 праха (4 г)
Начин на приготвяне:
1.Слягаме белтъците в емайлиран съд и започваме да ги разбиваме на водна баня на слаб огън.
2.Бъркаме ги непрекъснато, докато не се затоплят и станат на сняг.
3.Смиламе орехите заедно с две лъжици от захарта, за да не се слепят и ги слагаме при белтъците.
4.Добавяме и останалата захар и разбъркваме хубаво сместа.
5.Сваляме от огъня и прибавяме двата праха ванилия.
6.Разбъркваме.
7.Когато сместа изстине напълно, с навлажнени ръце вземаме от нея и оформяме топчета колкото орех.
8.Подреждаме ореховките в намаслена тавичка на разстояние едно от друго.
9.Печем ги в умерена фурна до порозовяване.
Да ви е сладко!