Ризото с гъби - тайната е в тази съставка

Необходими продукти:

ориз - 220 г Карнароли

манатарки - 60 г сушени

лук - 60 г

бяло вино - 100 мл

чесън - 1 скилидка

зехтин - 40 мл

масло - 30 г

пармезан - 60 г

черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян

магданоз - за поръсване, по желание

босилек - пресни листа, по желание

сол - 1 и 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените манатарки в леко топла вода за 30 минути.

2. Накълцайте лука на ситно + чесъна, ако сте избрали да сложите такъв.

3. Запържете ги в зехтина, докато омекнат и след това добавете накиснатите и отцедени гъби.

4. След около 3-4 минути сложете ориза и бъркайте още три минути. Оризът Карнароли не трябва да измивате от нишестето!

5. Налейте виното и гответе до полуизпаряването му, след това сложете част от водата от накисването на гъбите. 

6. Налейте бульона на части при непрестанно бъркане и докато една част не се поеме, не се сипва следващата. 

7. Посолете и сложете прясно смления черен пипер на гъбеното ризото.

8 Варете за 14 -15 минути.

9. Накрая добавете маслото и половината настърган пармезан.

10. Разбъркайте добре и поднесете ориза с гъби с останалия пармезан за поръсване на всяка порция.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

ориз - 220 г Карнароли

манатарки - 60 г сушени

лук - 60 г

бяло вино - 100 мл

чесън - 1 скилидка

зехтин - 40 мл

масло - 30 г

пармезан - 60 г

черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян

магданоз - за поръсване, по желание

босилек - пресни листа, по желание

сол - 1 и 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените манатарки в леко топла вода за 30 минути.

2. Накълцайте лука на ситно + чесъна, ако сте избрали да сложите такъв.

3. Запържете ги в зехтина, докато омекнат и след това добавете накиснатите и отцедени гъби.

4. След около 3-4 минути сложете ориза и бъркайте още три минути. Оризът Карнароли не трябва да измивате от нишестето!

5. Налейте виното и гответе до полуизпаряването му, след това сложете част от водата от накисването на гъбите. 

6. Налейте бульона на части при непрестанно бъркане и докато една част не се поеме, не се сипва следващата. 

7. Посолете и сложете прясно смления черен пипер на гъбеното ризото.

8 Варете за 14 -15 минути.

9. Накрая добавете маслото и половината настърган пармезан.

10. Разбъркайте добре и поднесете ориза с гъби с останалия пармезан за поръсване на всяка порция.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители