Ризото с месо и тиквички - ето как у дома

Необходими продукти:

ориз арборио - 200 г

свинско бонфиле - 200 г

тиквички - 1/2 от една средно голяма тиквичка

сушени домати - 6 бр.

пармезан - 100 г

крема сирене - 100 г

лук - 1/2 глава

олио - 20 до 30 мл

сметана - 50 до 100 мл

ПОДПРАВКИ

чесън - 2 скилидки

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

магданоз - 12 листа

вегета - 2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджера с два литра вода да заври и добавете ориза.

2. Когато изцеждате ориза, сложете съд, в който да съберете водата, защото по-късно ще трябва да я използвате.

3. След това, докато ври водата с ориза, си пригответе продуктите на жулиени.

4. Запържете свинското с лука до златисто, овкусете със сол и черен пипер, добавете тиквичките, сушения домат и чесън, запържете за около 1 минута и добавете сварения ориз.

5. Добавете 4 черпака - около 300-400 мл, от водата, която си оставихте от ориза

6. Настържете 50 г пармезан и сложете 50 г крема сирене, добавете и сметаната, овкусете с подправките цялото ястие и намелете котлона на средна сила.

7. Бъркайте апетитното ризото през цялото време, докато оризът не поеме течността.

8. Оризът с тиквички ще ви бъде готов, когато стане с гъстота на сутляш.

9. Сервирайте в дълбоки чинии, да може да си запази топлината и да остане повече време кремообразно заради топлината.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

ориз арборио - 200 г

свинско бонфиле - 200 г

тиквички - 1/2 от една средно голяма тиквичка

сушени домати - 6 бр.

пармезан - 100 г

крема сирене - 100 г

лук - 1/2 глава

олио - 20 до 30 мл

сметана - 50 до 100 мл

ПОДПРАВКИ

чесън - 2 скилидки

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

магданоз - 12 листа

вегета - 2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете тенджера с два литра вода да заври и добавете ориза.

2. Когато изцеждате ориза, сложете съд, в който да съберете водата, защото по-късно ще трябва да я използвате.

3. След това, докато ври водата с ориза, си пригответе продуктите на жулиени.

4. Запържете свинското с лука до златисто, овкусете със сол и черен пипер, добавете тиквичките, сушения домат и чесън, запържете за около 1 минута и добавете сварения ориз.

5. Добавете 4 черпака - около 300-400 мл, от водата, която си оставихте от ориза

6. Настържете 50 г пармезан и сложете 50 г крема сирене, добавете и сметаната, овкусете с подправките цялото ястие и намелете котлона на средна сила.

7. Бъркайте апетитното ризото през цялото време, докато оризът не поеме течността.

8. Оризът с тиквички ще ви бъде готов, когато стане с гъстота на сутляш.

9. Сервирайте в дълбоки чинии, да може да си запази топлината и да остане повече време кремообразно заради топлината.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители