Рулца с орехи и канела

Необходими продукти:

бутертесто - 270 г

захар - 1/2 ч.ч.

орехи - 1/2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Разстиламе листа бутертесто. Разрязваме го с остър нож по дължина на четири равни части.

Смесваме захарта с канелата. Разпределяме захарта отгоре, като притискаме с ръце, така че да залепне добре отгоре.

Орехите предварително ги смиламе с мелачка за ядки.

Разпределяме и тях върху четирите парчета бутертесто и притискаме с длани, за да прилепне.

Взимаме двата дълги и срещуположни края и навиваме на руло на всяко от парчетата до средата им.

Така навитите бутерки режем на равни 5-6 части.

Слагаме сълзиците на разстояние едно от друга в тава, покрита с хартия.

Печем на 180 °C в загрята фурна до порозовяване.

Необходими продукти:

бутертесто - 270 г

захар - 1/2 ч.ч.

орехи - 1/2 ч.ч.

канела - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Разстиламе листа бутертесто. Разрязваме го с остър нож по дължина на четири равни части.

Смесваме захарта с канелата. Разпределяме захарта отгоре, като притискаме с ръце, така че да залепне добре отгоре.

Орехите предварително ги смиламе с мелачка за ядки.

Разпределяме и тях върху четирите парчета бутертесто и притискаме с длани, за да прилепне.

Взимаме двата дълги и срещуположни края и навиваме на руло на всяко от парчетата до средата им.

Така навитите бутерки режем на равни 5-6 части.

Слагаме сълзиците на разстояние едно от друга в тава, покрита с хартия.

Печем на 180 °C в загрята фурна до порозовяване.

Гласували общо: 1 потребители