- Сваряваме картофите с дафиновия лист, като преди това сме ги обелили.
- Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
- Загряваме млякото и маслото и заливаме сварените картофи с него.
- Хубаво намачкваме, за да стане меко картофено пюре.
- Обелваме моркова и също го сваряваме.
- Сваряваме така и яйцата и след това ги обелваме.
- Каймата смесваме със ситно нарязан лук и чесън.
- Добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме.
- Каймата нанасяме върху стреч фолио.
- Върху нея притискаме с втори лист фолио и сплескваме хубаво, за да стане плоско.
- По средата нанасяме моркова, нарязан на жулиени, киселите краставички и яйцата, които сме разполовили.
- С помощта на долното фолио завиваме руло и леко притискаме, като така ще стане равно.
- Прехвърляме соленото руло в тавичка с хартия за печене и и печем във фурната за 40 минути на 200 градуса.
- Сосът, който се е получил в тавичката, го изсипваме в малка касерола и го смесваме със сметаната.
- Редуцираме сместа наполовина и я овкусяваме със сол и черен пипер.
- Пюрираме с пасатора.
- Презентираме, като в чинията нанесем първо пюрето, после две резенчета от рулото Стефани и накрая заливаме със соса.
Необходими продукти:
свинска кайма - 1 кг
яйца - 3 бр. (2 за варене, 1 за каймата )
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
джоджен - щипка
чубрица - щипка
сол
черен пипер
сметана - 100 мл
прясно мляко - 150 мл
краве масло - 50 г
моркови - 1 бр.
кисели краставички - 3 бр.
картофи - 500 г
дафинов лист
Начин на приготвяне:
- Сваряваме картофите с дафиновия лист, като преди това сме ги обелили.
- Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
- Загряваме млякото и маслото и заливаме сварените картофи с него.
- Хубаво намачкваме, за да стане меко картофено пюре.
- Обелваме моркова и също го сваряваме.
- Сваряваме така и яйцата и след това ги обелваме.
- Каймата смесваме със ситно нарязан лук и чесън.
- Добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме.
- Каймата нанасяме върху стреч фолио.
- Върху нея притискаме с втори лист фолио и сплескваме хубаво, за да стане плоско.
- По средата нанасяме моркова, нарязан на жулиени, киселите краставички и яйцата, които сме разполовили.
- С помощта на долното фолио завиваме руло и леко притискаме, като така ще стане равно.
- Прехвърляме соленото руло в тавичка с хартия за печене и и печем във фурната за 40 минути на 200 градуса.
- Сосът, който се е получил в тавичката, го изсипваме в малка касерола и го смесваме със сметаната.
- Редуцираме сместа наполовина и я овкусяваме със сол и черен пипер.
- Пюрираме с пасатора.
- Презентираме, като в чинията нанесем първо пюрето, после две резенчета от рулото Стефани и накрая заливаме със соса.