Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет Одрински
зеле - 1 бр. средна по големина зелка
ориз - 1 ч.ч.
олио - 160 мл
целина - 4 - 5 стръка
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
масло - 30 г
Начин на приготвяне:
1.Нарежете зелката на ситно, запържете я в половината нагрято олио за кратко, налейте малко вода и оставете да се свари.
2.Прибавете ориза, посолете и налейте 2 ч.ч. топла вода, разбъркайте и оставете да се свари ориза напълно.
3.Поръсете готовото ястие с черен пипер на вкус и нарязаната целина, разбъркайте и оставете да се охлади.
4.В намазана тава с олио, поставете 1 цял лист от корите, а останалите накъсайте на парчета.
5.Разделете накъсаните кори на три части, наредете първата част и поръсете с олио, разпределете половината плънка.
6.Отново парчета от корите поръсени с олио и останалата половина плънка, завършете с третата част кори.
7.Отгоре наредете накъсаните парчета масло и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 45-50 минути до златисто кафяв загар.
Приятен апетит!