Необходими продукти:
пилешки гърди - 2 бр.
айсберг
чери домати - около 200 г
краставици - 1 бр.
майонеза - 3 с.л.
кисело мляко - 3 с.л.
черен пипер
червен пипер
сол
лимонов сок
зехтин
крутони
пармезан
Начин на приготвяне:
1.Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпичат на скара /или оребрен тиган/.
2.След като изстинат се нарязват на хапки.
3.Салатата се почиства, измива се и се накъсва.
4.Прибавят се нарязаните краставица и чери доматки.
5.Добавят се пилешките късчета и крутоните.
6.В отделен съд се смесват киселото мляко, майонезата и лимоновия сок.
7.Овкусява се с черен и червен пипер и сол.
8.С готовия сос се овкусява салатата Цезар. Най-отгоре се настъргва пармезан.
Приятен апетит!