Салата, пълна с витамини и подходяща за този сезон

Необходими продукти:

валериана - 3 - 4 шепи салатени листа

рукола - 2 шепи

физалис - 1 кутийка от 100 г

козе сирене - 160 - 170 г Шайба (френско)

семена - микс

мед - 1 к.л.

балсамова редукция - от малини

зехтин - на вкус

балсамов оцет - на вкус

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте свежите зелени листа от валериана и рукола.

2.Хубаво ги отцедете и сложете в купа.

3.Към тях добавете плодчетата физалис почистени от шушулките, измити и разполовени.

4.Сложете на котлона да загрява малък тиган с незалепващо покритие.

5.Докато загрее, си овкусете зелената салатка със зехтин, сол и балсамов оцет.

6.Сипете няколко капки зехтин в нагорещения тиган и запечатайте козето сирене до златисто от двете страни.

7.Намажете го с мед и сложете върху зелената салата.

8.Поръсете със семена, балсамова редукция и още малко зехтин.

9.Поднесете тази разкошна салата веднага, докато сиренето на тиган е още топло.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

валериана - 3 - 4 шепи салатени листа

рукола - 2 шепи

физалис - 1 кутийка от 100 г

козе сирене - 160 - 170 г Шайба (френско)

семена - микс

мед - 1 к.л.

балсамова редукция - от малини

зехтин - на вкус

балсамов оцет - на вкус

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте свежите зелени листа от валериана и рукола.

2.Хубаво ги отцедете и сложете в купа.

3.Към тях добавете плодчетата физалис почистени от шушулките, измити и разполовени.

4.Сложете на котлона да загрява малък тиган с незалепващо покритие.

5.Докато загрее, си овкусете зелената салатка със зехтин, сол и балсамов оцет.

6.Сипете няколко капки зехтин в нагорещения тиган и запечатайте козето сирене до златисто от двете страни.

7.Намажете го с мед и сложете върху зелената салата.

8.Поръсете със семена, балсамова редукция и още малко зехтин.

9.Поднесете тази разкошна салата веднага, докато сиренето на тиган е още топло.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители