Необходими продукти:
валериана - 3 - 4 шепи салатени листа
рукола - 2 шепи
физалис - 1 кутийка от 100 г
козе сирене - 160 - 170 г Шайба (френско)
семена - микс
мед - 1 к.л.
балсамова редукция - от малини
зехтин - на вкус
балсамов оцет - на вкус
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1.Измийте свежите зелени листа от валериана и рукола.
2.Хубаво ги отцедете и сложете в купа.
3.Към тях добавете плодчетата физалис почистени от шушулките, измити и разполовени.
4.Сложете на котлона да загрява малък тиган с незалепващо покритие.
5.Докато загрее, си овкусете зелената салатка със зехтин, сол и балсамов оцет.
6.Сипете няколко капки зехтин в нагорещения тиган и запечатайте козето сирене до златисто от двете страни.
7.Намажете го с мед и сложете върху зелената салата.
8.Поръсете със семена, балсамова редукция и още малко зехтин.
9.Поднесете тази разкошна салата веднага, докато сиренето на тиган е още топло.
Приятен апетит!