Необходими продукти:
макарони - 200 г охлювчета
телешки хеч - 150 г салам
кашкавал - 150 г
чушки - 2 бр. печени
кисели краставички - 2 бр.
царевица - 150 г
маслини - 8 бр. без костилка
ЗА ДРЕСИНГА
зехтин - 70 мл
лимонов сок - сокът от 1/2
черен пипер - 1/2 к.л.
сол
копър - 6 стръкчета пресен
Начин на приготвяне:
Сварете макароните според указанието на опаковката.
Отцедете ги от водата и ги сложете в дълбока купа.
Гриловайте телешкия хеч и го нарежете на кубчета.
Опечете 2 чушки, обелете ги, махнете семето и ги нарежете на дребни парчета.
Нарежете кашкавала и киселите краставички на кубчета.
Добавете царевицата и маслините, предварително обезкостени и нарязани.
Така приготвените продукти добавете към сварените макарони.
Пригответе дресинга.
Нарежете на дребно копър и прибавете към него зехтин, сока от 1/2 лимон, черен пипер и сол на вкус.
С получения дресинг залейте макаронената салата и разбъркайте.