Шкембе чорба само за ценители - не пропускайте тази съставка

Необходими продукти:

телешко шкембе - 800 г

прясно мляко - 800 г

краве масло - 80 г

червен пипер - 5 ч.л.

брашно - 3 с.л.

черен пипер - 1 1/2 ч.л.

сол - 6 ч.л.

чесън

оцет

лют червен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Измиваме шкембето и го поставяме в тенджера под налягане в 2-3 литра вода.

2. Варим го 30-40 минути. Може да използваме и бланширано шкембе, за да си спастим варенето.

3. След като шкембето е готово, го нарязваме на парчета.

4. Поставяме в тенджера 3 литра вода и я кипваме на котлона.

5. Добавяме към нея горещото прясно мляко, солта и черния пипер.

6. В тиган сгорещяваме маслото, добавяме червения пипер и брашното и запържваме 1-2 минути, след което добавяме няколко лъжици от бульона и бъркаме, докато се получи еднородна смес.

7. Изсипваме запръжката в бульона, добавяме шкембето и варим чорбата няколко минути.

8. Сервираме шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета, и с лютия червен пипер.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

телешко шкембе - 800 г

прясно мляко - 800 г

краве масло - 80 г

червен пипер - 5 ч.л.

брашно - 3 с.л.

черен пипер - 1 1/2 ч.л.

сол - 6 ч.л.

чесън

оцет

лют червен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Измиваме шкембето и го поставяме в тенджера под налягане в 2-3 литра вода.

2. Варим го 30-40 минути. Може да използваме и бланширано шкембе, за да си спастим варенето.

3. След като шкембето е готово, го нарязваме на парчета.

4. Поставяме в тенджера 3 литра вода и я кипваме на котлона.

5. Добавяме към нея горещото прясно мляко, солта и черния пипер.

6. В тиган сгорещяваме маслото, добавяме червения пипер и брашното и запържваме 1-2 минути, след което добавяме няколко лъжици от бульона и бъркаме, докато се получи еднородна смес.

7. Изсипваме запръжката в бульона, добавяме шкембето и варим чорбата няколко минути.

8. Сервираме шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета, и с лютия червен пипер.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители