Необходими продукти:
патладжани - 1.100 кг
яйца - 5 бр.
растително масло - 150 мл
брашно - 50 г
галета - 50 г
кашкавал - 100 г
домати - 200 г
магданоз - 1/2 връзка
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките.
Нарязват се на филийки по дължина и се посоляват.
Оставят се да престоят 20 минути.
Отцеждат се и се полуизпържват в мазнина.
Панират се в разбитите яйца, в брашното и галетата и отново в яйцата и се пържат до златисто панираните патладжани.
Подреждат се в тавичка.
Върху всеки патладжан се слага кръгче от доматите, поръсва се с настъргания кашкавал и се запичат 5 минути във фурна.