Необходими продукти:
карфиол - 1 бр.
моркови - 2 бр.
топено сирене - 100 г
масло - 40 г
прясно мляко - 200 мл
зеленчуков бульон - 1 бр.
вода - 1.5 л
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
ЗА СЕРВИРАНЕ
яйцa - 1 варено
сирене - бяло саламурено
магданоз
Начин на приготвяне:
1.В тенджера под налягане обелете и нарежете морковите и разтрошете карфиола на средно големи парчета.
2.Добавете солта, черния пипер, бульона и водата.
3.Пуснете котлона на най-високата степен, докато заври.
4. След като заври водата, намалете котлона и варете 15 мин.
5.Докато супата се вари, може на друг котлон да сложите да се сварят няколко яйца за сервирането на супата от карфиол.
6.Добавете топеното сирене и маслото.
7.Оставете да поври 5 мин, за да се разтопят маслото и топеното сирене и изключете котлона.
8.Добавете прясното мляко, като разбърквате непрекъснато.
9.Сервирайте с магданоз, 1 настъргано яйце и сирене.
Приятен апетит!