Необходими продукти:
скумрия - 2 бр.
кисело зеле - 1 буркан (500 г)
ориз - 100 г
лук - 1 глава
червен пипер - 1 с.л.
доматен сок - 200 мл
чубрица
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1.В тава или йенска тенджера се слагат зелето и оризът.
2.Киселото зеле може да не е от буркан, в такъв случай се нарязва на ситно.
3.Лукът се почиства и нарязва на кубченца.
4.Добавя се заедно с червения пипер и доматения сок.
5.Овкусява се със сол и черен пипер.
6.Добавя се чубрица по желание.
7.Към всички продукти се добавя повечко вода.
8.Всичко се разбърква.
9.Слага се да се пече с капак, за да се задуши добре зелето.
10.Скумрията се почиства добре и се измива.
11.Всяка от тях се нарязва на 4 парчета.
12.Добавят се в тавата, когато оризът е почти готов, защото тя се сготвя много по-бързо и за да остане сочна.
13.Ако е необходимо, се добавя и още вода към печената риба.
Приятен апетит!