Необходими продукти:
кори за баница - 400 г
масло - 120 г
заливка
прясно мляко - 600 г
захар - 160 г
ванилия - 2 бр.
яйца - 4 бр.
пудра за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото.
2. Взема се една кора и с четка се намазва леко с масло, може и с олио.
3. По тясната страна кората се нагъва като хармоника и редите в подходяща правоъгълна тава.
4. Така оформете всички кори, наредете една до друга и отгоре поръсете с разтопеното масло.
5. Печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 20 минути и извадете.
6. Пригответе заливка, като разбивате яйцата със захарта и сипвате в затоплено прясно мляко овкусено с ванилия.
7. Залейте баницата и върнете във фурната да се пече още 25 минути.
8. Извадете млечната баница, охладете, нарежете и сервирайте поръсена с пудра захар.
Да ви е сладко!