Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 200 г
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1 щипка
вода - 3 - 4 с.л. студена
брашно от лимец - 1 ч. ч.
масло - 30 г
олио - за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
1. Разбийте 2-те яйца с щипка сол.
2. Смесете киселото мляко със содата и изчакайте минута, за да шупне.
3. Прибавете ги към яйцата заедно с 3-4 с. л. студена вода.
4. След това добавете брашното.
5. Маслото трябва да е добре охладено, затова може да го сложите във фризер за 10 минути.
6. След това го настържете директно в сместа.
7. Разбъркайте добре.
8. Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона.
9. Намажете тигана с малко олио само първия път и след това оформете палачинки с по 1 лъжица от сместа.
10. Щом на повърхността се образуват малки балончета са готови за обръщане.
11. Поднесете с мед или сладко.
Приятен апетит!