Необходими продукти:
обикновени бисквити - 1 малък пакет
ябълки - 4 бр.
краве масло - 125 г
орехи - 1/2 ч.ч. нарязани
БЛАТ
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
На дъното на средна тава се излива разтопеното масло, върху него се нареждат бисквитите.
Върху тях се настъргват ябълките, наръсват се с орехите.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се киселото мляко, в което е изгасена содата.
След това се добавя олиото, накрая брашното и бакпулверът.
С това тесто се заливат бисквитите и ябълките.
Пече се сладкишът с бисквити в умерена, предварително загрята фурна 45-50 мин.
След като изстине, ябълковият сладкиш се обръща в тортена чиния.
По желание сладкиш с ябълки и бисквитите се наръсва с пудра захар.