Сладкиш с ябълки и бисквити

Необходими продукти:

обикновени бисквити - 1 малък пакет

ябълки - 4 бр.

краве масло - 125 г

орехи - 1/2 ч.ч. нарязани

БЛАТ

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 2 и 1/2 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

бакпулвер - 1 бр.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

На дъното на средна тава се излива разтопеното масло, върху него се нареждат бисквитите.

Върху тях се настъргват ябълките, наръсват се с орехите.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се киселото мляко, в което е изгасена содата.

След това се добавя олиото, накрая брашното и бакпулверът.

С това тесто се заливат бисквитите и ябълките.

Пече се сладкишът с бисквити в умерена, предварително загрята фурна 45-50 мин.

След като изстине, ябълковият сладкиш се обръща в тортена чиния.

По желание сладкиш с ябълки и бисквитите се наръсва с пудра захар.

Необходими продукти:

обикновени бисквити - 1 малък пакет

ябълки - 4 бр.

краве масло - 125 г

орехи - 1/2 ч.ч. нарязани

БЛАТ

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 1 ч.ч.

захар - 1 ч.ч.

брашно - 2 и 1/2 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

бакпулвер - 1 бр.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

На дъното на средна тава се излива разтопеното масло, върху него се нареждат бисквитите.

Върху тях се настъргват ябълките, наръсват се с орехите.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавя се киселото мляко, в което е изгасена содата.

След това се добавя олиото, накрая брашното и бакпулверът.

С това тесто се заливат бисквитите и ябълките.

Пече се сладкишът с бисквити в умерена, предварително загрята фурна 45-50 мин.

След като изстине, ябълковият сладкиш се обръща в тортена чиния.

По желание сладкиш с ябълки и бисквитите се наръсва с пудра захар.

Гласували общо: 1 потребители