- Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.
- След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица.
- Разбърках и сложих канела и олио.
- След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.
- Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.
- Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!
- Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.
Необходими продукти:
печена тиква - 300 г
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 50 мл
канела - 2 щипки (или на вкус)
бакпулвер - 1 бр. (10 г)
брашно - 1. 5 ч.ч.
масло - 1 лъжица (или олио за мазане на тавата)
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
- Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.
- След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица.
- Разбърках и сложих канела и олио.
- След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.
- Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.
- Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!
- Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.