Сладкиш с печена тиква

Необходими продукти:

печена тиква - 300 г

яйца - 3 бр.

захар - 1 ч.ч.

олио - 50 мл

канела - 2 щипки (или на вкус)

бакпулвер - 1 бр. (10 г)

брашно - 1. 5 ч.ч.

масло - 1 лъжица (или олио за мазане на тавата)

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  • Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.
  • След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица.
  • Разбърках и сложих канела и олио.
  • След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.
  • Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.
  • Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!
  • Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.

Необходими продукти:

печена тиква - 300 г

яйца - 3 бр.

захар - 1 ч.ч.

олио - 50 мл

канела - 2 щипки (или на вкус)

бакпулвер - 1 бр. (10 г)

брашно - 1. 5 ч.ч.

масло - 1 лъжица (или олио за мазане на тавата)

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

  • Разбих яйцата със захарта, веднага към тях добавих бакпулвер, така сместа винаги е много пухкава и не е нужно да се разбива с миксер, а само с телена бъркалка.
  • След това добавих тиквата, която предварително намачках с вилица.
  • Разбърках и сложих канела и олио.
  • След като хомогенизирах сместа, добавих и брашното, трябва да стане гъсто кексово тесто, ако ви се стори рядко добавете още малко брашно, количеството му винаги зависи и от големината на яйцата, от влажността на тиквата, от самото брашно.
  • Намажете обилно тавичка с размери 26х38 см с олио или масло и изсипете сместа.
  • Печете сладкиша на 200 градуса до суха клечка!
  • Тиквеният сладкиш се охлажда леко и се нарязва, поръсва се с пудра захар.

Гласували общо: 1 потребители