Сладкиш с портокал и шоколад

Необходими продукти:

брашно - 2 ч.ч.

яйца - 2 броя

захар - ½ ч.ч.

олио - 1 кафена чаша

какао - 2 с.л.

портокали - 1 брой

портокалови корички - от 2 с.л. + лимонови

сода бикарбонат - 1 ч.л.

ЗА ГЛАЗУРА

черен шоколад - 100 г с ядки

течна сметана - 50 мл

портокалi - ½ за украса

 

Начин на приготвяне:

Портокалът се обелва и се отстраняват семките, ако има.

Поставя се в блендер и се пасира до еднородна смес.

В дълбока купа се разбъркват брашно, какаото, содата за хляб и захарта.

Към тях се добавят и течните съставки - олио, яйца настърганите портокалови и кори от лимон и смленият плод портокал до получаване на тесто.

Всичко се омесва добре и се изсипва в правоъгълна тавичка.

Пече се на 200 °C до пълна готовност.

Проверява се с дървена клечка.

След като е изстинал, се намазва с глазура.

На водна баня се разтапя шоколад и към него се прибавя течна сметана, разбърква се до получаване на еднородна смес.

Изстиналият шоколадов сладкиш се намазва с топлата глазура.

Сладкишът с портокал се нарязва на парчета.

Половинката портокал за украса се нарязва на колелца и след това всяко колелце - на четвъртинка.

Необходими продукти:

брашно - 2 ч.ч.

яйца - 2 броя

захар - ½ ч.ч.

олио - 1 кафена чаша

какао - 2 с.л.

портокали - 1 брой

портокалови корички - от 2 с.л. + лимонови

сода бикарбонат - 1 ч.л.

ЗА ГЛАЗУРА

черен шоколад - 100 г с ядки

течна сметана - 50 мл

портокалi - ½ за украса

 

Начин на приготвяне:

Портокалът се обелва и се отстраняват семките, ако има.

Поставя се в блендер и се пасира до еднородна смес.

В дълбока купа се разбъркват брашно, какаото, содата за хляб и захарта.

Към тях се добавят и течните съставки - олио, яйца настърганите портокалови и кори от лимон и смленият плод портокал до получаване на тесто.

Всичко се омесва добре и се изсипва в правоъгълна тавичка.

Пече се на 200 °C до пълна готовност.

Проверява се с дървена клечка.

След като е изстинал, се намазва с глазура.

На водна баня се разтапя шоколад и към него се прибавя течна сметана, разбърква се до получаване на еднородна смес.

Изстиналият шоколадов сладкиш се намазва с топлата глазура.

Сладкишът с портокал се нарязва на парчета.

Половинката портокал за украса се нарязва на колелца и след това всяко колелце - на четвъртинка.

Гласували общо: 1 потребители