Сладкиш с тиква и орехи

Необходими продукти:

яйца - 5 броя

захар - 1 и 1/3 ч.ч.

брашно - 2 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

сода за хляб - 1 ч.л.

бакпулвер - 1 пак. (10 г)

За плънката

сурова тиква - 400 г

орехи - 1 ч.ч. смлени

канела - 2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства от корите и семките и се настъргва на средно едро ренде.

Добавят се нарязаните орехи и канелата, разбърква се и се оставя на страна плънката.

В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до побеляване.

Към яйчената смес се прибавя олиото и предварителното пресятото брашно, смесено с бакпулвера и сода.

След като се смесят всички продукти и тестото стане еднородна и хомогенна смес, се подготвя тавичката, като предварително се застила с хартия за печене.

Изсипва се малко повече от половината от сместа в тавичката и върху нея се разпределя плънката равномерно, а върху нея отново от сместа върху плънката.

Пече се на 175-180 градуса за около 30 минути.

Необходими продукти:

яйца - 5 броя

захар - 1 и 1/3 ч.ч.

брашно - 2 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

сода за хляб - 1 ч.л.

бакпулвер - 1 пак. (10 г)

За плънката

сурова тиква - 400 г

орехи - 1 ч.ч. смлени

канела - 2 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства от корите и семките и се настъргва на средно едро ренде.

Добавят се нарязаните орехи и канелата, разбърква се и се оставя на страна плънката.

В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до побеляване.

Към яйчената смес се прибавя олиото и предварителното пресятото брашно, смесено с бакпулвера и сода.

След като се смесят всички продукти и тестото стане еднородна и хомогенна смес, се подготвя тавичката, като предварително се застила с хартия за печене.

Изсипва се малко повече от половината от сместа в тавичката и върху нея се разпределя плънката равномерно, а върху нея отново от сместа върху плънката.

Пече се на 175-180 градуса за около 30 минути.

Гласували общо: 1 потребители