Необходими продукти:
яйца - 5 броя
захар - 1 и 1/3 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
сода за хляб - 1 ч.л.
бакпулвер - 1 пак. (10 г)
За плънката
сурова тиква - 400 г
орехи - 1 ч.ч. смлени
канела - 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства от корите и семките и се настъргва на средно едро ренде.
Добавят се нарязаните орехи и канелата, разбърква се и се оставя на страна плънката.
В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до побеляване.
Към яйчената смес се прибавя олиото и предварителното пресятото брашно, смесено с бакпулвера и сода.
След като се смесят всички продукти и тестото стане еднородна и хомогенна смес, се подготвя тавичката, като предварително се застила с хартия за печене.
Изсипва се малко повече от половината от сместа в тавичката и върху нея се разпределя плънката равномерно, а върху нея отново от сместа върху плънката.
Пече се на 175-180 градуса за около 30 минути.