- Включете фурната на 170°C на статичен режим и оставете да загрее добре.
- Намаслете и постелете с хартия за печене тава с диаметър 23 на 30 см или 30 на 30 см.
- Рулото в тава 23 на 30 е по-пухкаво, което предпочитам, но вие можете да го направите по тънко с тава 30 на 30 или по голяма.
- Чукнете яйцата в голяма купа.
- Добавете захарта и започнете да разбърквате съставките с помощта на електрическата бъркалка.
- Разбивайте ги много дълго, поне 15 минути: набъбналата, бистра и пенлива смес трябва да утрои обема си.
- Отделно пресейте оризовото брашно, смесено с картофеното нишесте и заедно с бакпулвера за безглутенови сладки го добавете малко по малко към яйчената смес.
- Действайте с постепенни движения от долу нагоре, за да не се пресече.
- Изсипете полученото тесто във формата и заравнете повърхността с шпатула.
- Тавата се прехвърля в горещата фурна за около 15-20 минути.
- След като получите златиста повърхност, можете да проверите състоянието на блата, като поставите клечка за зъби в центъра: тя трябва да е суха, след като я извадите.
- След като е готово, извадете блата от фурната, обърнете го с главата надолу върху кърпа или прозрачно фолио и много внимателно отстранете хартията за печене.
- Завийте блата и го оставете да престои поне половин час.
- След като се сготви, оставете да се охлади напълно.
- През това време в купа разбийте прясната сметана на твърд сняг и добавете кондензираното мляко.
- Напълваме нашето сладко руло и също добавяме парченцата бял шоколад.
- Нека го навием добре и го запечатаме с хартия за печене.
- Оставете да престои 2 часа в хладилника.
- След като е готово, отрежете краищата и го украсете на вкус със бял шоколад, разтопен в малко горещо кондензирано мляко.
Необходими продукти:
яйца - 5 бр.
оризово брашно - 60 г
захар - 180 г
картофено нишесте - 20 г
есенция - 2 мл с вкус на ванилия
бакпулвер - 6 г безглутенов
прясна сметана - 300 мл
кондензирано мляко - 150 г
бял шоколад - 25 г на парченца
ГЛАЗУРА
бял шоколад - 50 г за глазура
кондензирано мляко - 100 мл
Начин на приготвяне:
- Включете фурната на 170°C на статичен режим и оставете да загрее добре.
- Намаслете и постелете с хартия за печене тава с диаметър 23 на 30 см или 30 на 30 см.
- Рулото в тава 23 на 30 е по-пухкаво, което предпочитам, но вие можете да го направите по тънко с тава 30 на 30 или по голяма.
- Чукнете яйцата в голяма купа.
- Добавете захарта и започнете да разбърквате съставките с помощта на електрическата бъркалка.
- Разбивайте ги много дълго, поне 15 минути: набъбналата, бистра и пенлива смес трябва да утрои обема си.
- Отделно пресейте оризовото брашно, смесено с картофеното нишесте и заедно с бакпулвера за безглутенови сладки го добавете малко по малко към яйчената смес.
- Действайте с постепенни движения от долу нагоре, за да не се пресече.
- Изсипете полученото тесто във формата и заравнете повърхността с шпатула.
- Тавата се прехвърля в горещата фурна за около 15-20 минути.
- След като получите златиста повърхност, можете да проверите състоянието на блата, като поставите клечка за зъби в центъра: тя трябва да е суха, след като я извадите.
- След като е готово, извадете блата от фурната, обърнете го с главата надолу върху кърпа или прозрачно фолио и много внимателно отстранете хартията за печене.
- Завийте блата и го оставете да престои поне половин час.
- След като се сготви, оставете да се охлади напълно.
- През това време в купа разбийте прясната сметана на твърд сняг и добавете кондензираното мляко.
- Напълваме нашето сладко руло и също добавяме парченцата бял шоколад.
- Нека го навием добре и го запечатаме с хартия за печене.
- Оставете да престои 2 часа в хладилника.
- След като е готово, отрежете краищата и го украсете на вкус със бял шоколад, разтопен в малко горещо кондензирано мляко.