Сладко руло с бял шоколад

Необходими продукти:

яйца - 5 бр.

оризово брашно - 60 г

захар - 180 г

картофено нишесте - 20 г

есенция - 2 мл с вкус на ванилия

бакпулвер - 6 г безглутенов

прясна сметана - 300 мл

кондензирано мляко - 150 г

бял шоколад - 25 г на парченца

ГЛАЗУРА

бял шоколад - 50 г за глазура

кондензирано мляко - 100 мл

 

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 170°C на статичен режим и оставете да загрее добре.
  2. Намаслете и постелете с хартия за печене тава с диаметър 23 на 30 см или 30 на 30 см.
  3. Рулото в тава 23 на 30 е по-пухкаво, което предпочитам, но вие можете да го направите по тънко с тава 30 на 30 или по голяма.
  4. Чукнете яйцата в голяма купа.
  5. Добавете захарта и започнете да разбърквате съставките с помощта на електрическата бъркалка.
  6. Разбивайте ги много дълго, поне 15 минути: набъбналата, бистра и пенлива смес трябва да утрои обема си.
  7. Отделно пресейте оризовото брашно, смесено с картофеното нишесте и заедно с бакпулвера за безглутенови сладки го добавете малко по малко към яйчената смес.
  8. Действайте с постепенни движения от долу нагоре, за да не се пресече.
  9. Изсипете полученото тесто във формата и заравнете повърхността с шпатула.
  10. Тавата се прехвърля в горещата фурна за около 15-20 минути.
  11. След като получите златиста повърхност, можете да проверите състоянието на блата, като поставите клечка за зъби в центъра: тя трябва да е суха, след като я извадите.
  12. След като е готово, извадете блата от фурната, обърнете го с главата надолу върху кърпа или прозрачно фолио и много внимателно отстранете хартията за печене.
  13. Завийте блата и го оставете да престои поне половин час.
  14. След като се сготви, оставете да се охлади напълно.
  15. През това време в купа разбийте прясната сметана на твърд сняг и добавете кондензираното мляко.
  16. Напълваме нашето сладко руло и също добавяме парченцата бял шоколад.
  17. Нека го навием добре и го запечатаме с хартия за печене.
  18. Оставете да престои 2 часа в хладилника.
  19. След като е готово, отрежете краищата и го украсете на вкус със бял шоколад, разтопен в малко горещо кондензирано мляко.

Необходими продукти:

яйца - 5 бр.

оризово брашно - 60 г

захар - 180 г

картофено нишесте - 20 г

есенция - 2 мл с вкус на ванилия

бакпулвер - 6 г безглутенов

прясна сметана - 300 мл

кондензирано мляко - 150 г

бял шоколад - 25 г на парченца

ГЛАЗУРА

бял шоколад - 50 г за глазура

кондензирано мляко - 100 мл

 

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 170°C на статичен режим и оставете да загрее добре.
  2. Намаслете и постелете с хартия за печене тава с диаметър 23 на 30 см или 30 на 30 см.
  3. Рулото в тава 23 на 30 е по-пухкаво, което предпочитам, но вие можете да го направите по тънко с тава 30 на 30 или по голяма.
  4. Чукнете яйцата в голяма купа.
  5. Добавете захарта и започнете да разбърквате съставките с помощта на електрическата бъркалка.
  6. Разбивайте ги много дълго, поне 15 минути: набъбналата, бистра и пенлива смес трябва да утрои обема си.
  7. Отделно пресейте оризовото брашно, смесено с картофеното нишесте и заедно с бакпулвера за безглутенови сладки го добавете малко по малко към яйчената смес.
  8. Действайте с постепенни движения от долу нагоре, за да не се пресече.
  9. Изсипете полученото тесто във формата и заравнете повърхността с шпатула.
  10. Тавата се прехвърля в горещата фурна за около 15-20 минути.
  11. След като получите златиста повърхност, можете да проверите състоянието на блата, като поставите клечка за зъби в центъра: тя трябва да е суха, след като я извадите.
  12. След като е готово, извадете блата от фурната, обърнете го с главата надолу върху кърпа или прозрачно фолио и много внимателно отстранете хартията за печене.
  13. Завийте блата и го оставете да престои поне половин час.
  14. След като се сготви, оставете да се охлади напълно.
  15. През това време в купа разбийте прясната сметана на твърд сняг и добавете кондензираното мляко.
  16. Напълваме нашето сладко руло и също добавяме парченцата бял шоколад.
  17. Нека го навием добре и го запечатаме с хартия за печене.
  18. Оставете да престои 2 часа в хладилника.
  19. След като е готово, отрежете краищата и го украсете на вкус със бял шоколад, разтопен в малко горещо кондензирано мляко.

Гласували общо: 1 потребители