Необходими продукти:
пилешки гърди - 600 г
ориз - 1 ч.ч.
тиквички - 1 бр.
домати - 2 бр.
моркови - 1 бр.
лук - 1 глава
олио - 70 г
черен пипер - 1 ч.л.на зърна
универсална подправка - 2 с.л.
черен пипер - 1 ч.л. смлян
магданоз
сол - на вкус
пилешки бульон - 3.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на едри кубчета.
2. Сварете ги в подсолена вода с няколко зърна черен пипер за около 30 минути.
3. Нарежете лука, моркова и магданоза на дребно, а тиквичките и доматите - на по-едри кубчета.
4. В тавата, в която ще готвите ястието, сложете измития и отцеден от водата ориз.
5. Добавете нарязаните зеленчуци, поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка и олио.
6. Разбъркайте добре ориза с домати и подредете късчетата пилешко месо.
7. Залейте пилето с ориз с пилешкия бульон и го сложете в загрята фурна на 220 °C за около 45 минути.
Приятен апетит!