Необходими продукти:
свински котлети - 4 бр.
черен пипер
червен пипер
чесън на прах
лук на прах
печурки - 500 г гъби по - едро нарязани
пресен лук - 1 връзка или 1 глава стар лук
чесън
течна сметана - 130 мл 30% или повече
крема сирене - 50 г
мазнина - за готвене
Начин на приготвяне:
Запечете месото на тиган в малко мазнина.
Прехвърлете го в тава, залейте го с вода и увийте във фолио.
Печете във фурната на 190 °C.
Когато месото може да се къса, махтете фолиото и дозапечете.
През това време си направете гъбения сос на тиган или в тенджерка.
Задушете първо гъбите в мазнина.
Ако ползвате пресен лук, го прибавете към края. Ако ползвате стар, го сложете в началото.
Когато гъбите са готови, добавете сметаната и крема сиренето.
Бъркайте, докато се сгъсти и поднесете свински котлети с гъбен сос.