Необходими продукти:
глава лук
масло
спанак
ориз
джоджен
сол
вода
брашно
прясно мляко
2-3 яйца
амонячна сода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно 1 глава лук.
2. Сложете да се завърти няколко пъти с 2–3 лъжици масло и веднага сложете 1 кг изчистен, измит и нарязан на ситно спанак, ½ чаша ориз, малко джоджен, сол на вкус и ½ чаша вода.
3. Задушете сместа, докато се изпари водата.
4. Намажете една малка тавичка с масло и изсипете сместа.
5. Отделно сложете да се пържат 2 супени лъжици брашно с 2–3 лъжици масло и добавете 2 чаши прясно мляко.
6. Оставяме соса да възври, свалете го от огъня, сложете 2–3 добре разбити яйца и на върха на ножа амонячна сода.
7. Залейте спанака.
8 Печете до готовност.
Приятен апетит!