Специална пилешка супа с ориз и картофи

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 (+ гръбната част)

картофи - 4 средно големи

моркови - 1

чушки - 1 червена, но не люта

лук - 1 глава

ориз - 2 с.л.

кисело мляко - 3 с.л.

олио - 2 с.л.

жълтък

сол

магданоз

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пилешките бутчета.
  2. Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца.
  3. ЗАПАЗЕТЕ бульона!
  4. Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа.
  5. Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!
  6. Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.
  7. Идва ред и на бульона - сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.
  8. Ако бульонът е малко, добавете вода.
  9. Оставете малко всичко да си поври заедно.
  10. Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.
  11. Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!
  12. Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).
  13. За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес.
  14. Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.
  15. Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 (+ гръбната част)

картофи - 4 средно големи

моркови - 1

чушки - 1 червена, но не люта

лук - 1 глава

ориз - 2 с.л.

кисело мляко - 3 с.л.

олио - 2 с.л.

жълтък

сол

магданоз

 

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пилешките бутчета.
  2. Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца.
  3. ЗАПАЗЕТЕ бульона!
  4. Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа.
  5. Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!
  6. Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.
  7. Идва ред и на бульона - сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.
  8. Ако бульонът е малко, добавете вода.
  9. Оставете малко всичко да си поври заедно.
  10. Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.
  11. Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!
  12. Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).
  13. За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес.
  14. Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.
  15. Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!

Гласували общо: 1 потребители