- Сварете пилешките бутчета.
- Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца.
- ЗАПАЗЕТЕ бульона!
- Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа.
- Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!
- Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.
- Идва ред и на бульона - сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.
- Ако бульонът е малко, добавете вода.
- Оставете малко всичко да си поври заедно.
- Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.
- Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!
- Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).
- За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес.
- Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.
- Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!
Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 (+ гръбната част)
картофи - 4 средно големи
моркови - 1
чушки - 1 червена, но не люта
лук - 1 глава
ориз - 2 с.л.
кисело мляко - 3 с.л.
олио - 2 с.л.
жълтък
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
- Сварете пилешките бутчета.
- Обезкостете и нарежете (накъсайте) на малки парченца.
- ЗАПАЗЕТЕ бульона!
- Вземете тенджера, в която ще приготвяте пилешката супа.
- Сложете в нея олиото и на лек огън задушете лука, като след това добавите моркова, който предварително сте настъргали на едро стъргало!
- Добавете след малко и червената чушка, която е нарязана на ситно.
- Идва ред и на бульона - сложете го, след като сте задушили всички зеленчуци и веднага след него добавете месото.
- Ако бульонът е малко, добавете вода.
- Оставете малко всичко да си поври заедно.
- Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в ароматната пилешка супа.
- Когато са почти готови, добавете ориза и изчакайте той да се свари!
- Аз лично, когато я изключих, я подправих със сол, магданоз и малко лющян (пресен).
- За застройката сложете в купичка 1 жълтък, добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенна смес.
- Вземете с черпак малко от супата и добавете към сместа, пак разбъркайте, добавете втори черпак и отново разбъркайте.
- Добавете застройката към пилешката супа бавно и ако е възможно в това време, разбърквайте!