Специална рецепта за пиле по ловджийски

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 3 бр.

зехтин - 3 с.л.

брашно - 3 с.л.

лук - 1 глава кромид

чесън - 3 скилидки

чушки - 1 бр. червена капия

моркови - 1 бр.

гъби - 150 г мариновани

домати - 600 г консерва

захар - 1 щипка

червено вино - 150 мл

бульон - 60 мл пилешки

розмарин - 2 стръка

целина - 1 ч.л. суха

черен пипер

сол - на вкус

люти чушки - 1 бр. (може да се пропусне)

босилек - 1 ч.л. сух

магданоз - няколко стръка

 

Начин на приготвяне:

1. Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.

2. Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.

3. Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели.

4. В същата мазнина, в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.

5. Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.

6. Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.

7. Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.

8. При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин.

9. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 3 бр.

зехтин - 3 с.л.

брашно - 3 с.л.

лук - 1 глава кромид

чесън - 3 скилидки

чушки - 1 бр. червена капия

моркови - 1 бр.

гъби - 150 г мариновани

домати - 600 г консерва

захар - 1 щипка

червено вино - 150 мл

бульон - 60 мл пилешки

розмарин - 2 стръка

целина - 1 ч.л. суха

черен пипер

сол - на вкус

люти чушки - 1 бр. (може да се пропусне)

босилек - 1 ч.л. сух

магданоз - няколко стръка

 

Начин на приготвяне:

1. Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.

2. Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.

3. Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели.

4. В същата мазнина, в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.

5. Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.

6. Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.

7. Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.

8. При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин.

9. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители