Необходими продукти:
яйца - 2 големи
кафява захар - 180 г
олио - 5 с.л.
канела - 1 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л.
бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)
моркови - 1 голям
брашно от лимец - 180 г
бяло брашно - 2 с.л.
КРЕМ
прясно мляко - 300 мл
сметана - 100 мл
крем - 1 пакет с вкус на ягода (около 80 г)
крем - 1 с.л. с вкус на шоколад
УКРАСА
моркови
бразилски орехи
черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта.
2. Добавете олиото, настърганите моркови, канелата, джиндифила и накрая двата вида брашно и бакпулвера.
3. Печете блата в загрята на 180 градуса за 35 минути в тава с диаметър 20 см.
4. Охладете и срежете на две части.
5. В купа смесете студено прясно мляко, сметаната и двата вида крем.
6. С миксер разбийте докато сгъсти.
7. Наредете в чиния блат, част от крема, блат и останалия крем.
8. Направете декорациятас ленти морков, настъргани бразилски орехи, черен шоколад.
9. Охладете за 1 нощ или поне 3 часа и срежете на парчета.
Да ви е сладко!