Необходими продукти:
кайма - 1 кг (смес или свинска)
чушки - 1 бр. червена
лук - 1 глава
гъби - 4 бр.
сол
черен пипер
чубрица
кимион
червен лют пипер
магданоз
кашкавал - 150 г
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата с всички изброени подравки, добавете измитата и ситно нарязана на кубчета червена чушка, както и нарязаните на ситно печурки.
Омесете каймата много добре.
Оставете покрита в хладилника за няколко часа.
Настържете кашкавала.
От каймата оформете кюфтенца.
Върху стреч фолио с мокри ръце направете кюфтетата и ги слепете едно с друго, а в средата сложете от кашкавала, оформете добре с влажни ръце, за да не изтече кашкавалът.
Печете на скара или на грил.
Поднесете със салата по избор.