Необходими продукти:
тиквички - 3 броя, около 900 г
лук - 3 глави
яйца - 3 броя
бадемово брашно - 100 г
кашкавал - 200 г
копър - 1/2 връзка
чесън на прах
сол
Начин на приготвяне:
1. Настържете тиквичките и лука, посолете и оставете да изтече излишния сок за около 1-2 часа.
2. Отцедете зеленчуците от излишната вода и ги поставете в купа.
3. Добавете яйцата, предварително настърганият кашкавал и бадемовото брашно.
4. Разбъркайте всичко.
5. Подправете със сол и чесън на прах.
6. Нарежете копър и добавете към сместа.
7. С лъжица загребете част и поставете в тава, предварително застлана с хартия за печене.
8. Оформете зеленчукови кюфтета на разстояние едно от друго.
9. Загрейте фурната предварително до 180 градуса.
10. Печете за около 25-30 минути.
Приятен апетит!