Необходими продукти:
безглутеново брашно - 2 ч.ч.
брашно от рожков - 2 с.л.
тиква - 1 ч.ч. настъргана
олио - 3 с.л.
яйца - 2 бр.
соево мляко - 1 ч.ч.
канела - 1 ч.л.
бакпулвер - 1 пакетче
кокосова захар - 1 ч.ч.
сироп от агаве - 2 с.л.
орехи - 3 с.л. смлени
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцата, олиото, кокосовата захар и сиропа от агаве.
2. В друга купа смесете безглутеновото брашо, брашното от рожков, канелата и бакпулвера.
3. Към тази смес добавете горната смес и соевото мляко.
4. Разбъркайте много добре.
5.Добавете настърганата тиква и смлените орехи. Смесесе всичко.
6. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.
7. Печете нашия безглутенов тиквен кейк на 150 °C за около 45 минути до готовност.
Приятен апетит!