Необходими продукти:
картофи - 700 г
сол
краве масло - 4 с.л.
замразени зеленчуци - 400 г микс
зеленчуков бульон - 200 мл
яйца - 3 бр.
кашкавал - 100 г настърган
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода.
Обелват се и се нарязват на шайби.
В намазнена тавичка се нареждат картофите, като между тях и отгоре им се поставят морковите, карфиолът и броколите.
Зеленчуците се посоляват, заливат със зеленчуковия бульон, а отгоре им се поставят малки парченца краве масло.
Запеканката с картофи се поставя във фурната и се пече на 200 °C за половин час.
В купа се разбиват трите яйца с настърганият кашкавал.
Запеканката се изважда от фурната и залива с яйчената смес.
Връща се във фурната за още десет минути или докато се получи приятен загар.