Необходими продукти:
цвекло - 250 г
картофи - 3 бр.
чесън - 3 скилидки
копър - 1/2 връзка
магданоз - 1/2 връзка
краставици - 1 бр. малка
яйца - 2 бр.
сметана - 4 с.л.
порция
сол
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Почистеното, измито и надребнено цвекло се сварява до омекване в подсолена вода заедно с нарязаните на кубчета картофи.
Отстранява се от огъня, оставя се да изстине, като водата, в която са се варили се запазва.
Преди сервиране се слагат ситно нарязаните копър и магданоз, нарязаната на кубчета краставичка и счуканият чесън.
Към всяка порция зеленчукова супа се прибавят нарязано на колелца яйце и лъжичката сметана.
Подправя се със сол и лимонов сок на вкус.