Необходими продукти:
карфиол - 1 средна глава
печурки - 250 г
моркови - 3 бр.
кромид лук - 1 гл.
киноа - 2 с.л.
бадемово мляко - 100 мл
шарлан - 3 - 4 с.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме карфиола, след което го начупваме.
Почистваме, измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки или кубчета.
Задушаваме гъбите и нарязаните лук и моркови с 1 с.л. шарлан и малко вода.
Когато омекнат, покриваме с вода и доливаме още до желаното количество, сипваме останалото количество шарлан и след като заври, оставяме супата с карфиол да къкри на слаб огън до сваряване на карфиола.
Сваляме от котлона и застройваме супа с гъби с бадемовото мляко.
Разбъркваме и оставяме да престои под капак 10 - 15 мин карфиолена супа с гъби.