Необходими продукти:
наденица - 3 бр.
олио - 5 с.л.
праз - 4 стръка
червен пипер - 1 ч.л.
домати - 300 мл белени, консервирани
сол
захар - 1/4 ч.л.
риган - 1/2 ч.л.
босилек 1/2 ч.л. сух
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Суровата наденица се нарязва на парчета и запържва в сгорещено олио.
Щом се изпържи, се изважда, на нейно място се слага почистеният и нарязан праз лук заедно с 50 мл. вода и се оставя да се задуши.
Щом омекне, се прибавят нарязаните белени домати.
Доматите и празът се разбъркват на няколко пъти, налива се чаена чаша вода и сол на вкус.
Слага се малко захар, за да се убие киселият вкус на консервираните домати и подправките.
Изпържената наденица се връща в съда, в който готвим, и яхнията се оставя да се готви на умерена температура за около 20 минути, след което се сгъстява с разтворено в малко вода супена лъжица брашно.
Оставя се яхнията с наденица за още 5-6 минути, след което праз яхнията се поръсва с нарязан на дребно магданоз и е готова за сервиране.