Необходими продукти:
свински пържоли - 6 бр.
уни сос - 2 с.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
брашно - за овалване на пържолите
лук - 2 глави големи
моркови - 3 бр. големи
чесън - 1 глава
картофи - 8 бр. средни по големина
червен пипер - 1 равна с.л.
олио - за пържене
магданоз - пресен за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пържолите, полейте ги с уни соса, поръсете с черен пипер и малко сол.
Втрийте подправките добре в месото и оваляйте всяка пържола в брашно.
Сипете малко олио в тиган, нагрейте и запържете пържолите на умерен огън - до златисто-кафяв цвят от двете страни.
В тава с капак нарежете картофите на едро, добавете почистените моркови на дълги ивици, лука на едри полумесеци и обелените скилидки чесън.
Поръсете зеленчука със сол на вкус, червения пипер, ситно нарязания магданоз и сух риган на вкус, разбъркайте добре. Не наливате вода!
Върху зеленчука подредете пържолите отгоре, покрийте тавата с капака и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Печете за около 1 час или до готовност на месото.